INSTAGRAM

onsdag 3 februari 2010

FOTOGRAFER PÅ BIO


Ulf Malmros dramakomedi "Bröllopsfotografen" känns först som en ytlig film, men blir djupare, för att sedan hålla ett stadigt grepp om biobesökaren. Malmros, mannen bakom de tidigare succéerna "Smala Sussie" och "Den bästa sommaren", blandar skickligt humor och allvar på sitt alldeles eget sätt och hans kännspaka karaktärer har en tendens att stanna kvar i hjärtat.

I det lilla industrisamhället i Värmland frodas kamratskapen men också trångsyntheten. Robin (Björn Starrin) hyser drömmar att lyckas som fotograf i Stockholm, men vågar han och framför allt kan han kapa av sina rötter? När han får chansen att fotografera tillställningar ordnade av överklassen i de fina kvarteren i Stockholm slits han mellan sina tidigare värderingar och viljan att passa in och skapa en lyckad karriär i storstaden. Vett, etikett och överklassens outtalade koder är inte alltid det enklaste för långhårige Robin i sliten hårdrocksutstyrsel att bemästra. Det visar sig så småningom att rötterna alltid följer i spåren och att det finns fördomar, men även kärlek, i alla samhällsskikt.

Förutom Starrin förgyller överklasstjejen Astrid (Tuva Novotny), den avdankade skådisen Jonny (Kjell Bergqvist) och snobben Claes (Johannes Brost) bioduken. "Bröllopsfotografen" är en film man fnissar sig igenom, men som även överraskar med en allvarlig underton. En sevärd, varm film där bred värmländska varvas med snobbig stockholmska och dråpligheterna är många.

Vill ni läsa mera om filmen gå in på brollopsfotografenfilmen.se

Hela värmländska familjen samlas när Postkodmiljonären kommer på tv. Det är så man umgås.

Gräddan. Tuva Novotny, Johannes Brost och Kjell Bergqvist spelar överklass i "Bröllopsfotografen". Björn Starrin är den blivande och bortkomne fotografen Robin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar