INSTAGRAM

måndag 15 februari 2010

PORTRÄTTET: FRIDAS FILOSOFIFrida Pått har flyttat sju gånger under två år. Inget märkvärdigt, tycker hon själv. Så länge tryggheten finns inombords är platsen man befinner sig på mindre viktig. Frida är född i Jakobstad, men har bott en stor del av sitt liv i Esbo och däremellan rest runt. Men till Larsmo återkommer hon alltid.

- Jag har flyttat mycket, men Klockarsgården i Larsmo, där morfar bor, har alltid varit en fast punkt, säger hon.

Banden är starka till familjen trots att den är utspridd lite här och där i världen. Fridas mamma driver hotell på Mauritius, morbror bor i Tyskland och själv flyttar Frida gärna runt för att uppleva nya saker. Senast var det studier i Manchester i England. Nu är hon tillbaka i Finland och studerar journalistik i Helsingfors.

Vad är trygghet för dig?
- Jag har aldrig upplevt kärnfamiljen och aldrig heller saknat den. För att hålla kontakt pratar vi ofta på Skype och träffas intensivt under sommaren och julen. Positivt med att alla bor på så olika ställen är förstås att man får resa mycket, säger hon.

Ändå svarar Frida att det är just hemmet som symboliserar trygghet för henne. Men definitionen på vad ett hem är varierar beroende på vem man frågar. Sin framtid ser Frida placerad någonstans i Larsmo - så småningom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar